Építőipari Mesterdíj

» Céginformáció »Építőipari Mesterdíj
Sycons Kft. Építőipari Mesterdij Érem Sycons Kft. Építőipari Mesterdij Érem Sycons Kft. Építőipari Mesterdij átadás Sycons Kft. Építőipari Mesterdij átadás Sycons Kft. Építőipari Mesterdij átadás Sycons Kft. Építőipari Mesterdij

Építőipari Mesterdíj

2019. 08. 22-én a Sycons Kft telephelyén adták át az Építőipari Mesterdíj Alapítvány mesterdíj tanúsítványát.
A cég részéről a tanúsító plakettet Kóta Emőd vállalkozás vezető, a kivitelezésért az oklevelet Gerber Szabolcs termelési igazgató, míg a tervezésért az oklevelet Dr. Tompai Zoltán geotechnikai tervező vette át az alapítvány két kurátorától, Hollai Páltól és Pallay Tibortól.
Az átadást követően rendkívül jó hangulatú szakmai eszmecserét folytattak a résztvevők.

Az Építőipari Mesterdíj tárgya az a nagyméretű műtárgy sajtolás tervezése és kivitelezése, mellyel az Etyek-Bicske-Tarján kerékpár aluljáró átvezetésével valósult meg az M1 autópálya alatt.
Az építmény - mely méretével és technológiájával egyedülálló Közép-Európában - egy új lehetőség az egészségükért tenni akaró kerékpárosok számára.
Az M1-es autópálya 8 méter magas töltésébe 3000 t össz sajtoló erővel rendelkező berendezéssel kerültek betolásra az egyenként 20 tonnás vasbeton alagútelemek, mintegy 25 cm/óra sebességgel.
A sajtolási eljárás a SYCONS Kft. által kidolgozott, összehangolt egyedi eljárással történt.
Az építés pontosságára és gondosságára jellemző, hogy Magyarország legforgalmasabb autópályáján a munka végzése alatt semmilyen korlátozást nem kellett bevezetni.
A 48 m hosszú vasbeton elemekből épített alagút építésének előnyei többek között: a gyors kivitelezési idő, a főút forgalmának zavartalansága, a kidolgozott eljárás kivitelezése független az időjárástól, a munkaterület biztonságossága, továbbá kiegészítő építmények szükségtelensége. Mindezek együttesen egy gazdaságos, gyors, magas minőségi paraméterekkel rendelkező költséghatékony építményt illetve eljárást eredményeznek.

A Sycons Kft. által alkalmazott technológia, valamint a hidraulikus berendezések alkalmazása a környezet terhelésének minimalizálását és az energiahatékonyságot eredményezte.
A műtárgy besajtolásával új útvonal kerülhetett fel Magyarország kerékpárút térképére.
A projekt lebonyolítója a Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi Fejlesztési Tanács volt.